12 Temmuz 2014 Cumartesi

Sultan Kebabı

Merhabalar, sizi ne yapsam derdinden kurtaracak bir tarifim daha vaar :) Bu da annemin misafir kurtarıcılarından olur :) Ben de hem yapmayı hem yemeyi çok severim. Tadı da görüntüsü de yerli yerinde olan tarifimizin adııı Sultan Kebabı. -ya da benim arkadaşlarımın tabiriyle "Yufkalı Şey" :)- İstediğiniz miktarda arttırıp azaltabileceğiniz tarifimizi ben 8 kişilik olarak yazacağım. Geç kalmadan deneyin! :)


Malzemeler:
-2 yufka
-250 gr tavuk göğsü
-250 gr tavuk budu
-1 patlıcan
-1 orta boy soğan
-1 yemek kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Garnitür
-Baharatlar (nane, kırmızı biber, karabiber...)
Beşamel Sosu İçin,
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı un
-1 su bardağı süt

Yapılışı:
Öncelikle sultan kebabımızın harcını hazırlayacağız. Bunun için ilk önce soğanımızı doğruyoruz,  tavuklarımızı kuşbaşı şeklinde doğruyoruz ve soğanlarla beraber kavurmaya başlıyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekmeye başlayınca salçamızı ekleyip karıştırıyoruz. Bu arada patlıcanımızı soyup küp küp doğrayıp ayrı bir yerde kızartıyoruz ve altına peçete koyduğumuz tabakta yağını çekmesi için bekletiyoruz. Yağını çeken patlıcanları tavukların içine atıp karıştırıyoruz. Ardından garnitürü ve baharatları ekliyoruz ve bütün malzemeleri iyice harmanlıyoruz. Harcımız hazır sadece biraz ılınması gerekiyor. :) O orada ılınırken biz yufkamızı açıp dörde bölüyoruz. Parçalardan birini alıp bir kasenin içine yerleştiriyoruz, yandan sarkan fazlalıklardan biraz kopartıp içine dolduruyoruz -ki harc içine geldiğinde yırtılmasın- harcımızdan 2 kaşık koyuyoruz ve bohça kapatır gibi kapatıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirip koyuyoruz. Resimli olarak da gösterdim umarım anlatabilmişimdir :) Bu şekilde toplam 8 tane çıkartıyoruz. Ardından beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için yağı unla kavuruyoruz. Yavaşça sütü ekleyip hızlıca karıştırıyoruz topaklanmaması gerekiyor. Sosumuz kaynayana kadar durmadan karıştırıyoruz kaynayınca 1-2 dk daha ocakta kısık ateşte bekletip altını kapatıyoruz. Daha sonra her yufkanın üzerine birer kaşık döküyoruz. Artarsa daha fazla da dökebilirsiniz. 200 derecede ayarladığımız fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi de ekleyebilirsiniz. 
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder